Vuores-talossa tapahtuu

Tänä vuonna Vuores-talon Vihreän lipun teemana toimii ilmastonmuutos. Myös Vihreän lipun raatitoimintamme on tänä lukuvuonna uudistunut. Päiväkotilaiset pitävät omaa raati samoin kuin viime vuonna, mutta nyt tänä vuonna alakoulun raadin (0.-5. luokat) lisäksi olemme saaneet oman yläkoulun raadin, joka koostuu 6.-9.-luokkalaisista, hienoa!

Ilmastonmuutos-teeman parissa toimitaan raatien lisäksi myös omissa luokka-asteissa. Tänä vuonna Kimppa-toiminnassa (esi- ja alkuopetuksen yhteistyö) pääteemoina toimivat ilmastonmuutos sekä yhdenvertaisuus. 3.-9.-luokkalaiset käsittelevät ilmastonmuutosta osana Vuoreksen yhteiskuntaprojektia, jossa jokaisella luokka-asteella on oma, konkreettinen tehtävä, joka sujuvoittaa koulumme arkea sekä kestävää elämäntapaa. Kuudesluokkalaisten tehtävänä ovat vaikuttamisprojektit, joita he toteuttavat läpi vuoden. Vaikuttamisprojektien toteutus lähtikin jo tällä viikolla hienosti käyntiin, kun kuudesluokkalaisten ryhmä kävi vetämässä kierrätyskilpailutyöpajan kaikille 2. luokkalaisille, tästä lisää tietoa tulossa lähiaikoina!

Lisäksi ilmastonmuutos-teemaa käsitellään luokissa osana eri oppiaineita. Toinen vuoden keskeinen teema on yhdenvertaisuus. Myös yhdenvertaisuus-teemaa kuljetetaan mukana läpi vuoden. Teema huipentuu maaliskuussa pidettävään, koko Vuores-talon Yhdenvertaisuuden viikkoon.

Tässä vielä muutamia kuvia viikon varrelta.

Koulumme pihaan asennettiin upea sääasema, josta lapset voivat seurata mm. ilmanpainetta, lämpötilaa ja ilmankosteutta!

Tässä valmistuu käsityötunnilla liito-oravan pönttö sekä lintulauta. 6. luokan käsityöprojektin teemana on lähiympäristön parantaminen. Tuotoksia ilmestyy koulun lähiympäristöön ensi vuoden puolella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *