Energian säästövideoita

Tämän vuoden Vihreän lipun teemana Vuores-talossa on ilmastonmuutos. Koronan vuoksi isot tapahtumat ovat tauolla, joten Vihreän lipun raadin on täytynyt keksiä muita tapoja kampanjoiden järjestämiseksi.

Vihreän lipun raati on pohtinut tapoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja työstää siitä tietoiskuvideota koululaisille. Myös eskarit ja päiväkoti ovat pohtineet samoja asioita. Käy katsomassa eskarilaisten ja päiväkotilaisten upeita videoita energian säästämisestä!

Tästä pääset videoihin

Vuores-talossa tapahtuu

Tänä vuonna Vuores-talon Vihreän lipun teemana toimii ilmastonmuutos. Myös Vihreän lipun raatitoimintamme on tänä lukuvuonna uudistunut. Päiväkotilaiset pitävät omaa raati samoin kuin viime vuonna, mutta nyt tänä vuonna alakoulun raadin (0.-5. luokat) lisäksi olemme saaneet oman yläkoulun raadin, joka koostuu 6.-9.-luokkalaisista, hienoa!

Ilmastonmuutos-teeman parissa toimitaan raatien lisäksi myös omissa luokka-asteissa. Tänä vuonna Kimppa-toiminnassa (esi- ja alkuopetuksen yhteistyö) pääteemoina toimivat ilmastonmuutos sekä yhdenvertaisuus. 3.-9.-luokkalaiset käsittelevät ilmastonmuutosta osana Vuoreksen yhteiskuntaprojektia, jossa jokaisella luokka-asteella on oma, konkreettinen tehtävä, joka sujuvoittaa koulumme arkea sekä kestävää elämäntapaa. Kuudesluokkalaisten tehtävänä ovat vaikuttamisprojektit, joita he toteuttavat läpi vuoden. Vaikuttamisprojektien toteutus lähtikin jo tällä viikolla hienosti käyntiin, kun kuudesluokkalaisten ryhmä kävi vetämässä kierrätyskilpailutyöpajan kaikille 2. luokkalaisille, tästä lisää tietoa tulossa lähiaikoina!

Lisäksi ilmastonmuutos-teemaa käsitellään luokissa osana eri oppiaineita. Toinen vuoden keskeinen teema on yhdenvertaisuus. Myös yhdenvertaisuus-teemaa kuljetetaan mukana läpi vuoden. Teema huipentuu maaliskuussa pidettävään, koko Vuores-talon Yhdenvertaisuuden viikkoon.

Tässä vielä muutamia kuvia viikon varrelta.

Koulumme pihaan asennettiin upea sääasema, josta lapset voivat seurata mm. ilmanpainetta, lämpötilaa ja ilmankosteutta!

Tässä valmistuu käsityötunnilla liito-oravan pönttö sekä lintulauta. 6. luokan käsityöprojektin teemana on lähiympäristön parantaminen. Tuotoksia ilmestyy koulun lähiympäristöön ensi vuoden puolella!

Vuores-talo valittiin vuoden Vihreä lippu toimijaksi!

Vuores-talo on valittu tänä vuonna vuoden Vihreä lippu toimijaksi. Vuores-talon lisäksi Vuoden toimijoina on palkittu Päiväkoti Pikkuprinssi Helsingistä sekä Sagalundin lastenkulttuurikeskus.

Palkinnoksi Vuores-talolle myönnettään 300 euron stipendi. Valinnassaan Toimikunta kiinnitti erityisesti huomiota siihen, miten hienosti olemme saaneet koko koulun mukaan projektiin ja monia luokka-asteita toimimaan yhdessä.

Tästä on hyvä jatkaa ensi syksynä!

 

 

Hyvien tapojen viikko

Tällä viikolla vietämme Vuoreksen koulun hyvien tapojen viikkoa.

Hyvien tapojen viikolla noudatamme Vihreän lipun raadin sekä oppilaskunnan laatimia hyvien tapojen ohjeita. Jokaiselle eri päivälle on oma hyvä tapa joka kuulutetaan aina aamulla. Hyvien tapojen viikon tarkoituksena on saada hyvä ilmapiiri ja hyvä mieli itselle sekä muille.

Torstaina on hiljainen ruokailu. Se tarkoittaa, että ruokaillessa syödään eikä puhuta.

Tänään 5-luokkalaiset pitivät koko koululle aamunavauksen. Aamunavauksessa pidettiin näytelmä hyvistä tavoista.

Ruokalan seinille on tullut toivotuksia eri kielillä. Niitä voi hyödyntää esimerkiksi kiittäessä keittäjiä. Lisäksi tällä viikolla 5. luokkalaiset sekä 7. luokkalaiset toimivat esimerkkiruokailijoina pienemmille.

maanantai: Riisun kengät kuramatolla ja otan päähineen pois, kun tulen sisätiloihin.

tiistai: Kuljen käytävillä kävellen.

keskiviikko: Muistan hyvät ruokailutavat ja annan ruokarauhan.

torstai: Tervehdin ja kiitän keittäjiä sekä siivoojia.

Perjantai: Muistan tervehtiä ja moikata!

Tämän tekstin kirjoitti Vihreän lipun raadin puheenjohtajisto

 

Skype-puhelu Puolaan

Tänään Vihreän lipun kokouksessa Vihreän lipun raatilaiset soittivat Skype-puhelun yhteistyökouluumme Puolaan. Puhelun aikana puolalaisen koulun oppilaat kertoivat koulustaan ja me taas vastaavasti kerroimme meidän koulusta, koulupäivästä ja ylipäätään Tampereesta ja Suomesta. Lopuksi esitettiin myös kysymyksiä puolin ja toisin. Skype-puhelu on osa yhteistyöprojektiamme, joka jatkuu keväällä.

Yhteisöllinen tonttupuku-projekti

Tänä syksynä Vuoreksen koulussa on valmistettu tonttupukuja yhteistyössä oppilaiden vanhempien kanssa. Kankaat tonttupukuihin on haettu Nextiilistä, eli puvuissa on käytetty kierrätyskankaita. Tonttupukujen valmistukseen ovat osallistuneet koulun henkilökunta, oppilaat sekä vanhemmat. Projekti on hieno esimerkki Vuoreksen alueen yhteisöllisyydestä sekä kodin ja koulun yhteistyöstä, Vihreän lipun hengessä tottakai!

Asiantuntijavierailu

Tänään perjantaina 29.11. koulussamme vieraili asiantuntija Ulla Helimo. Helimo veti koulussamme yhteensä neljä luentosettiä; 1.-2.-luokkalaisille, 3.-4.-luokkalaisille, 5.-6.-luokkalaisille ja yläkoululaisille. Luento käsitteli luonnon monimuotoisuutta ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia siihen. Luentokokonaisuus on osa koulumme Yhteinen maapallo-teemaa.